Kategóriák Menü
0

Feszes mell. Az intervallum mellizom fejlesztő gyakorlatok 2.rész

Feszes mell
Az intervallum mellizom fejlesztő gyakorlatok 2.rész

A gyakorlás során nagyon fontos, hogy betartsd a feladatok sorrendjét, mert hatásuk csak így érvényesül! Este a fürdőszobában a tükör előtt érezhetünk talán a legnagyobb inspirációt a tornára. Elegendő a tükör előtti tornánál a következő négy feladatot elvégezned, mert ezek egymásra épülnek és egy egységet alkotnak.

feszes mell1. Hajlított könyökkel fűzd össze ujjaidat a melled alatt, és energikusan lendítsd a karodat magastartásba, majd vissza - a könyököd végig hajlítva legyen! A lényeg a gyors, energikus végrehajtás, amit tízszer ismételj meg. Ha jól végzed a gyakorlatot, a kar fellendítésével melled erőteljesen kimozdul, mellizmaidban, lapockádban égő érzés jelentkezhet.

2. a: Mellmagasságban fűzd össze ujjaidat vízszintesig emelt könyökökkel. Ezután nagy erővel nyomd egymásnak a két tenyeredet, mintha diót akarnál összeroppantani! Folyamatos nyomás mellett emelgesd könyököd a vízszintes tartásból fölfelé négyszer! Ebben a tartásban a könyök kimozdulása nem lesz különösebben látványos, de izmaid a csekély kitérés ellenére is rendkívül intenzíven összehúzódnak a gyakorlat végzése közben. A tükörben láthatod az izmok feszülését a mell felső és a hónalj felöli részen. A feszítést 4 másodpercig tartó lazítás kövesse, majd készülj a következő gyakorlatra:

szép mell2. b: Összefűzött ujjaiddal erősen kapaszkodj egymásba! Igyekezz távolítani egymástól könyöködet, de vigyázz, hogy ujjaid fűzése szoros maradjon! Folyamatos feszítés mellett süllyeszd le könyököd a bordákhoz közel, majd ismét vízszintesig. Ezt a gyakorlatot is négyszer végezd el, gyors mozdulatokkal! Megfigyelheted, hogy a mellizmok intenzíven részt vesznek a tornában, feszülésüket nemcsak érzed, hanem látod is. Négy másodperces rövid lazítás után ismételd meg a feladatot!
3.Ezt követően térj vissza az első gyakorlathoz, és észreveszed majd, hogy feszülő izmaid "örülnek" ennek a mozgássornak. Hogy az öröm nagyobb legyen, ezt a gyakorlatot is végezd el tízszer!
4. Kinyújtott, ökölbe szorított karjaidat keresztezd mély tartásban a tested előtt! Gondolj arra, hogy valamilyen gyors tánc alapgyakorlatait végzed. Nem is kell mondanom, hogy legalább tízszer! Gyakorlatvégzés közben told előre vállaid!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Szex - tudnivalók
Miért minket válassz?
Kérd FOXPOST-tal!