Kategóriák Menü
0

Ismerkedés és testbeszéd

Ismerkedés és testbeszéd

Amikor ismerkedsz, a "lényeget" sokszor szavak nélkül is érted. A partner testbeszéde elárul nagyrészt mindent, amit tudni akarsz a véleményéről, szándékáról, jelleméről. Így tudhatod, mihez tartsd magad, hogyan reagálj a "leadott jelzésekre". Persze, ez a dekódoló folyamat korántsem ilyen egyszerű, kiszámított, hanem spontánul, majdnem öntudatlanul megy végbe. Mégis, a flörtölés esetében jó tudni, hogy "valóban" az történik-e, amit szeretnél.

A felmérések szerint kb. 90 másodperc és 4 perc közötti időszakasz alatt döntöd el, hogy tetszik-e neked az illető vagy sem - minden, ami ezen a határon túl van, csak ábránd és öncsalás. A másik emberről alkotott képed csekély mértékben (mindössze 7. százalékban) támaszkodik arra, hogy mit mond. A meghatározó benyomást valójában a testbeszéd (55 százalék) és a "hangképzés" (38 százalék) alakítja ki.

Mit mond a tested? A flörtölési szándék öt titkos jele

1. Beszéd közben a tekintet lejjebb siklik, és egy háromszöget jár be, melynek sarokpontjai a két szem, és az orr vagy a száj. Ez a háromszög flörtöléskor kiszélesedik. Az alapja lehet akár az egész törzs, vagy annak egy-egy része. Ha a flörtölési szándékod még erősebbé válik, általában még tovább nézel a másik szemébe ("szemezés") és tekinteted az ajkakon is elidőz (az ajkak fürkészése beszélgetés közben egészen izgató, ha a te szádat nézik, mi más jutna eszedbe, mint hogy az elkövető szeretne megcsókolni...).

2. A második jel az, amikor elkezdődik a tükör-játék: partnered gesztusai idomulnak a tieidhez, ami hasonlóságot idéz elő és szimpátiát kelt benned: itt inkább összehangolódásról van szó, mint pontos utánzásról.

3. A következő egy igazán apró dolog, mégpedig az, hogy a másik fél a kommunikáció közben gyakran felhúzza a szemöldökét. Azért érdekes ez a mozdulat, mert nagyon nehéz kontrollálni, szinte ösztönös; ritkán veszed észre, hiszen villámgyorsan történik meg.

4. Figyeld meg lopva, mit tesz a kiszemelt a kezével és a lábával! Feléd fordul? Ugyancsak tudatalatti cselekvés, amikor beszéd közben egész tested, kézmozdulataid afelé irányulnak, aki/ami tetszik neked.

5. Ha kedvedre való személlyel csevegsz, pupillád kitágul, és sokkal gyakrabban pislogsz.

Mielőtt mindezt ki akarnád próbálni a gyakorlatban, még egy fontos dolog, amit a testbeszéd szakértők aranyszabályként, az ún. négyes-szabályként emlegetnek: egy jel alapján ítélni tilos. Legalább négy jel szükséges ahhoz, hogy biztos legyél benne, valaki flörtöl veled.

Forrás: meno.ro

Tartalomhoz tartozó címkék: Szex - tudnivalók
Miért minket válassz?
Kérd FOXPOST-tal!