Kategóriák Menü
0

Miért használjunk óvszert?

Miért használjunk óvszert?

Bizonyára benneteket is rendkívül foglalkoztat a szex, a szexuális élet lehetősége, a párkapcsolatok testi megnyilvánulása. Ez természetesen helyes, az egész világon jellemző is a fiatalokra, változtatni nem lehet, és talán nem is kell. Az óvszer biztonságos védekezési módszer. Használata a fiúk dolga, azonban nem csak a fiúknak kell erre a lehetőségre gondolni, sőt a biztonság kedvéért akár a lányok is tarthatnak maguknál. Két fontos területen jelent védelmet:

Az egyik a terhesség kialakulásának megakadályozása, hiszen mechanikai védelmet nyújt, nem engedi a spermiumok hüvelybe vagy annak közelébe jutását. Ezen kívül az óvszerek egy kémiai hatóanyaggal is be vannak vonva, amelyek a spermiumokat elpusztítják. A másik fontos szempont a szexuális úton terjedő fertőző betegségek terjedésének megakadályozása ugyanezen mechanikai védőszerep miatt.

Hogyan használjuk az óvszert? Az óvszert patikában, illatszerboltokban, közértben, háztartási boltokban vásárolhatod meg. Általában három darabot csomagolnak egy dobozba, de vannak ennél nagyobb kiszerelések is. Fontos, hogy nálad is mindig egynél több legyen. Különböző színű, szagú, mintázatú óvszereket lehet vásárolni. Ezeknek inkább esztétikai jelentősége van, a funkciójuk szinte ugyanaz. Az óvszer egy kis fémes tasakban lesz összegörgetve becsomagolva. Fontos, hogy amikor felkerül a helyére, ne hibázzatok! Először is mindig a szex elejétől kezdve kell használni, attól a pillanattól kezdve, hogy a hímvessző megmerevedett. Az óvszer végén van egy kis kidudorodás. Ez arra szolgál, hogy az együttlét alatt bekövetkező magömléskor kijutó ondó itt elférjen. Ezért fontos, hogy felhelyezéskor ebben ne legyen levegő. Az óvszert óvatosan a fiú makkjára helyezve le kell görgetni, egészen a hímvessző tövéig. Vigyázni kell, nehogy megsérüljön a gumi a felhelyezés során! Ezt követően már biztonságos a hüvelybe történő behatolás.

Teendők az óvszer sérülésekor: Szintén fontos, hogy az aktus alatt se sérüljön a gumi! Ha mégis bekövetkezne a baj, az együttlétet azonnal meg kell szakítani, a hüvelybemenetet le kell mosni és a hüvelyt zuhany alatt ki kell öblíteni! Ezt követően minél előbb, lehetőleg 72 órán belül fel kell keresni a nőgyógyászt, aki konkrét tanácsokkal fog ellátni. Ilyenkor legtöbbször sürgősségi tablettára van szükség, amiből 2x1-et kell bevenni 12 óra eltéréssel. Nagyon lényeges azonban, hogy ezt a gyógyszert sohasem szabad barátodtól, barátnődtől elfogadni, mindig kizárólag orvosi javaslatra vedd be! Az aktus után, ha a magömlés bekövetkezett, a hímvesszőt a hüvelyből ki kell venni és az óvszert el kell távolítani. Ügyelni kell, hogy az óvszer végében összegyűlt spermiumok ne jussanak ki. Az óvszert érdemes ilyenkor egy tasakba, zsebkendőbe becsomagolni és a tett helyszínéről mindig eltávolítani. Ilyenkor már semmilyen formában ne érintkezzetek partneretekkel, mert kezeteken, nemi szerveiteken még lehetnek életképes spermiumok. Ezért feltétlenül fontos, hogy ilyenkor zuhanyozzatok le, alaposan lemosva az érintett testrészeket! Ha következő aktusra kerül sor, mindig új óvszert kell használni és az előbb említettekre fokozottan ügyelni!

Forrás: ujszo.hu

Tartalomhoz tartozó címkék: Szex - tudnivalók