Kategóriák Menü
0

Orális szex - Cél és védekezés

...alkalmazott orális csiklóingerlés sok nőnél segíthet abban, hogy később a közösülés alatt eljusson az orgazmusig. Sokan a csikló ingerlését a közösülés alatt is igénylik. Ilyenkor célszerű ezt kézzel folytatni. A pénisz szájjal történő ingerlése alkalmas lehet a férfi merevedésének visszaállításához, fokozásához egy hosszabb szeretkezés során előforduló merevedés vesztésnél. 


A második esetben a cél egymás kielégítése. Így nagyszerűen alkalmazható a petting során, hiszen ilyenkor a partnerek a kölcsönös kielégülésre vágynak, a nemi szervek érintkezése nélkül. A különböző merevedési zavarokkal küszködőknél is nagyon hasznos lehet a szex ezen formája, hiszen ők továbbra is, még ha egy kicsit más formában is, de élhetnek szexuális életet. Előfordulhat az is, hogy a partnernő a közösülés során alig, vagy egyáltalán nem képes eljutni az orgazmusig. Ilyenkor segíthet, ha az előjáték alatt a férfi orálisan juttatja el partnerét a csúcsig, és csak ezután történik a behatolás és a férfi orgazmusa.

Védekezés

Kitérünk a szexuális fertőzés veszélyeire is.
A köztudatban az orális szex úgy él, mint a közösülés biztonságos alternatívája. A biztonság fogamzásgátlás szempontjából 100%-os. A nemi betegségeket illetően viszont igencsak rémisztő a helyzet. Kevesen tudják ugyanis, hogy attól, hogy az érintkezés csak a szájjal történik, a legtöbb nemi betegség így is átadható. Így például elkapható a clamydia, a szifilisz, a HPV, a hepatitisz B, valamint az AIDS is. A fertőzés veszélye természetesen kisebb orális szexnél, mint a vaginális érintkezésnél, de semmiképpen sem elhanyagolható.

Íme néhány körülmény, amikor nagyobb a veszélye annak, hogy megkapjunk valamilyen betegséget:

  • Fogmosás után, mivel a fogínyvérzés növeli a kockázatot.
  • Ha valakinek fogínybetegsége van.
  • A száj nyálkahártyájának apró sérülései esetén.

    Ismeretlen partner esetében tehát célszerű gumióvszert használni (a boltokban kaphatók különböző ízű, illatú és színű óvszerek).
Tartalomhoz tartozó címkék: Szex - tudnivalók
Miért minket válassz?
Kérd FOXPOST-tal!