x
Weboldalunk használatával jóváhagyod hogy személyre szabott hirdetések megjelenítése érdekében a www.erotikashow.hu webáruház cookie-t alkalmazzon.​
Kategóriák Menü
Erotikus show-t viszünk az otthonodba!

Reggel vagy este?

Reggel vagy este?

A napi bioritmusunk ma már sokkal inkább szociológiai, mint fiziológiai. Persze a testünknek is van bioritmusa, de környezetünk, társadalmi szerepünk és az elvárások sokkal meghatározóbbak. A fáradtság és a stressz nem afrodiziákum.

A stressz mindannyiunkra hatással van, csak nem épp egyformán. Van, akit elgyengít, van, akit stimulál. Mesterséges ritmusban élünk, amelyet az ébresztőóra, a munkahelyi beosztás, a közlekedés és a sokszor a televízió diktál. De az is igaz, hogy ha párunkat folyamatosan elutasítjuk, ha sosem akkor van kedvünk a szeretkezéshez, amikor neki, akkor ez a vágy hiányáról árulkodik, tehát árkapcsolatunk alapjaiban van a probléma. A férfiak gyakran hátfájásra, a nők migrénre panaszkodnak. És ezt a vágytalanságot az esetek nagy részében a férfiak visszafordíthatatlannak érzik, míg a nők csak átmeneti állapotnak tartják.

Mikor bújjunk össze?

A vágy ideje mindenkinél más, de vannak azért támpontok. Sokan a reggeli órákban, álom és ébrenlét között érzik, mások ebéd után (szieszta! az olaszok csak tudják...), vagy a késő délutáni órákban (amikor a szervezet nyugtató szerotonin szintje a legmagasabb), és az esti órákban, amikor az ágy nyugalma, menedéke csábít. Tessék próbálkozni, tapasztalni, és nem kihagyni a gyönyör perceit!

Amikor a hormonok vezetnek

Bioritmusunkat elsősorban az agyunk határozza meg, amely az agyi ritmus szerint (álom/ébrenlét) szerint működik. Az agy hihetetlen összetettsége termetette meg az ember számára az úgynevezett agyi szexualitást, amely fölülemelte a puszta reprodukción, így a szeretkezés egyfajta testi kommunikációvá vált, hiszen érzelmeink, szellemünk irányítják libidónkat. Ez lehet pozitív (szerelmesek vagyunk és kívánjuk a szeretkezést) vagy negatív (a stressz megöli minden vágyunkat), de érzelmeink, lelkiállapotunk mozgat minket.

Lehet, hogy úgy érezzük, zűrzavaros, kapkodó életünk már alig hallja bioritmusunkat, de biztosak lehetünk benne, hogy bizonyos biológiai tényezők mégis hatnak ránk. A nőknél a nemi szervek például ősi bioritmus szerint működnek, ez határozza meg a termékenységet. "Majdnem mindig őrülten megkívánom a barátomat a menstruáció előtti napon. Az az érzésem, mintha a szeretkezés feltöltene energiával." - mondja a 28 éves Márti. Nem minden nő képes ilyen jól meghatározni kiemelkedő szerelmi éhségének periódusát. És ez nem az ő hibájuk, hiszen van, akinél a peteéréskor nagyobb a vágy, van, akinél a menstruáció előtt, de főleg azért vannak soakn bajban, mert a jelenség akár ciklusonként is változhat.

Mikor bújjunk össze?

Figyeljük meg, hogy mikor vágyunk leginkább a szexre, és tudassuk a párunkkal is. Mi lehetne izgalmasabb, mint a titkait feltáró nő? Fogadjuk el azt is, hogy emberünknek is megvan a maga ritmusa, és van olyan pillanat, amikor nem "azon" jár az esze. Ne féljünk a visszautasítástól, nem baj, ha szép lassan lépegetünk a tanulás útján. Vezessük párunkat, amikor mi vágyakozunk, és engedjük, hogy ő vezessen minket, amikor benne ébred a vágy.

Forrás: nana.hu

Tartalomhoz tartozó címkék: Szex - tudnivalók