Kategóriák Menü
0

Szado-mazo és a mai világ

Szado-mazo és a mai világ Mi is az a BDSM és miért beszélünk manapság róla annyit? BDSM bondage-discipline, domination-submission, sadism-masochism angol szavakból képzett rövidítés. Magyarul ez így hangozna: kötözés-fegyelmezés, dominancia-alávetettség, valamint szadizmus-mazochizmus.

Gyakrabban csak egyszerűen szado-mazoként emlegetik. De mi is ez egészen pontosan?

A szado-mazo, vagy BDSM bizonyos szexuális viselkedésformák gyűjtőneve. Itt az együttlét neve szeánsz, mely alapvetően nem foglalja magába a közösülést, hiszen a kielégülést nem a nemi aktus váltja ki. Az aktus alapja egy szerepjáték, melyben az úr, azaz dom, vagy úrnő, azaz domina irányítja a szenvedő szolgát, azaz a subot. Olyan is előfordulhat, hogy valakit mind a dom vagy domina, mind a sub szerepe kielégíti, őt switchnek nevezzük.

Sado-mazo

A szado-mazo aktus során kiemelt szerepet kapnak a becsmérlő szavak, a különféle szexuális segédeszközök, bizonyos anyagok (latex, bőr, gumi) és bizonyos tárgyak (pl. korbács). Gyakorlatilag az úron vagy úrnőn és a subon, azaz az aktus résztvevőin múlik az együttlét jellege.

Mint ahogy látjuk, a szado mazo egy különleges irányzat, mely nem mindenki számára okoz örömet. Akiknek igen, azoknak leggyakrabban ismerkedés és partnerkeresés céljából szado-mazo jellegű portálok segítenek partnert találni.

Ez a szubkultúra manapság a média területén is egyre gyakrabban jut szerephez. Erika Leonard James híres bestsellere, A szürke ötven árnyalata gyakorlatilag a szado-mazo szexről szól. A regény két főszereplője, Alávetett Ana és Uralkodó Cris egy veszélyes és szenvedélyes viszonyba kezd. Ana irodalom szakos és még szűz, akit Cris vezet be a szado-mazo sötét világába.

A szürke ötven árnyalata

A nagysikerű regény ráébreszti olvasóit arra, hogy nem minden fekete és fehér, ráadásul megjelenése óta úgy tűnik, többen nyitnak a szado-mazo világ felé, a szexshopokban is folyamatosan növekszik az érdeklődés a különféle szexuális segédeszközök iránt. A kötet elolvasása után talán saját vágyainkat is világosabban értelmezhetjük és a korábbi fekete és fehér világnézetünk akár szürkévé is válhat.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
Miért minket válassz?
Kérd FOXPOST-tal!