Kategóriák Menü
0

Ápoltság, higiénia

Ápoltság, higiénia

Az ápoltsághoz és tisztasághoz az intim testrészek rendszeres gondozása is hozzátartozik. A fokozott tisztántartásukra azért van szükség, mert sérülékenyebbek. Tévedés ne essék: ez éppúgy vonatkozik férfiakra is, mint a nőkre. A nemi szervek anatómiai felépítéséből következik ugyan, hogy a nagyobb fokú nyitottsága, érzékenyebb és sérülékenyebb nyálkahártyája miatt a nők jobban ki vannak téve különféle fertőzéseknek, viszont az is igaz, hogy ezeket leggyakrabban nemi érintkezés során, a partnertől &quuot;kapják". Tehát mindkét nemhez tartozóknak egyaránt saját maguk és párjuk egészsége, komfortérzése érdekében kell vigyázniuk egészségükre, intim higiéniájukra.

Szexuális együttlét alkalmával természetesnek kell lennie, hogy mindkét fél ápolt testtel közelít a másikhoz. Ha közvetlenül az aktus előtt nincs mód zuhanyozásra, fogmosásra, akkor se teljen el néhány óránál több az utolsó tisztálkodás óta. Nem szorul különösebb magyarázatra, hogy az intim együttlétet tönkreteheti, ha valamelyik fél nem gondol erre: nehéz elképzelni például oldott orális szexet egy vizeletszagú vagy váladékkal szennyezett nemi szervű partnerrel. A menstruáció önmagában nem kizáró ok, vannak párok, akiket nem zavar, mások viszolyognak ez idő alatt a közösüléstől Ennél is fontosabb azonban a nemi szervek egészségének kontrollálása, hiszen felelőtlenség intim kapcsolatot létesíteni például akkor, ha valaki tudja vagy akár csak gyanítja magáról, hogy valamilyen fertőzése van, netán más, szexuális úton terjedő betegségben szenved. Ha egy pár egyik tagja beteg, akkor mindenképpen a másik félnek is el kell mennie orvoshoz, hogy ne kerüljön sor a "ping-pong-effektusra", a visszafertőződésre. A kezelés ideje alatt óvszer használata mindenképpen ajánlatos, de előfordulhat, hogy a betegség jellege miatt az orvos azt tanácsolja, hogy egy időre tartózkodjanak a nemi együttléttől.

A szexuális élet során az ondó befogadása után nem kell hüvelyt öblíteni, mert egy idő után a semleges csapvíz is kiöli a baktériumflórát. A különféle szexuális praktikáknak és segédeszközök használatának célszerű olyan határt szabni, hogy a hüvely ne sérülhessen, ne fertőződhessen a végbélből származó kórokozókkal. Síkosításra csak a hüvelyhámot nem károsító, orvosilag tesztelt és szakemberek által ajánlott síkosító gélt, krémet használjunk.

Ügyeljünk a test tisztaságára, hiszen ha teljes az intim higiénia, akkor biztosított a felszabadult szex!

Az intim szőrtelenítés már egyre elterjedtebb és a mindennapi higiénia része. Egy szexuális aktus során minél egyszerűbb és természetesebb a beavatkozás, annál jobb. Az epilálás, vagy a gyantázás az intim testrészeken azért jobb a borotvánál, mert lassabban nő ki a szőr, így nem szúr és karcol már a második napon. Mindenképp ajánlott, hogy rendben legyen a bikinivonalad. Ha borotvát használsz, akkor épp az aktus előtt tedd, így szép, sima lesz a bőröd. Ha epilálsz, vagy gyantáztatsz, pici, piros foltocskák maradhatnak a bőrödön, ezért úgy ídőzíts, hogy a randiig elmúljanak.

Források:hazipatika.com, eletmod.hu, diagnozis.eu

Tartalomhoz tartozó címkék: Szex - tudnivalók
Miért minket válassz?
Kérd FOXPOST-tal!