x
Weboldalunk használatával jóváhagyod hogy személyre szabott hirdetések megjelenítése érdekében a www.erotikashow.hu webáruház cookie-t alkalmazzon.​
Kategóriák Menü
Erotikus show-t viszünk az otthonodba!

Az önkielégítés hatása a szexualitásra

maszturbálás...más szóval maszturbáció, a természeti népeknél vagy az ókori társadalmakban nem okozott gondot sem az egyénnek sem a környezetnek. A keresztény kultúrában viszont már büntetendő cselekedetté vált. Orvosi könyvek szerzői a romlás gyökerét, az elmebetegségek okát látták benne.

   Sokan nem tudják, hogy már óvodáskori illetve kisiskoláskori önstimuláció is létezik. Ilyenkor a kisgyerek nincs tudatában, hogy mit csinál, csak annyit tud, hogy jó, nagyon kellemes neki. A környezete viszont általában nehezen tűri, és reakcióival elkezdi beépíteni azt, hogy: kézzel a nemi szervhez nyúlni csúnya dolog!

   Az önkielégítés a tinédzser korban a legintenzívebb természetesen. A fiúk kb. 92%-a végzi, a lányok viszont jóval kevesebben élnek ezzel az örömszerzési lehetőséggel. Ma a modern szexológia a pszichoszexuális fejlődés természetes, sőt kívánatos tevékenységének tartja. Akkor hát mi a baj, mi okozza a gondot???

   Az önkielégítés semmiféle kárt nem okoz, de a serdülő a szülői, nevelői tilalom hatására akaratgyengének hiszi magát, mivel az erős késztetés miatt nem tud lemondani róla. Úgy érzi, mások látják, mit szokott csinálni, így szégyenlőssé, gátlásossá válik. A maszturbációs tevékenységről senkivel, még a barátjával se tud beszélni. Sokszor a felnőtt korig is cipeli bűntudatát. Így később bármilyen jellegű szexuális problémája jelentkezik, - mint pl. a férfiaknál a korai magömlés vagy potencia zavar, a nőknél a vaginális orgazmus hiánya - az önkielégítésre vezeti vissza.. Pedig sokszor pont az ellenkezője igaz. Akinél kimaradt ez a tini korban, szexterápia keretén belül felnőtt korban kell néha bepótolnia.

Az önkielégítés szerepe a későbbi szexualitásra:

Segít a szexuális izgalmak erősítésében, vagyis tapasztalat szerezhető a test reagáló képességéről, fogékonnyá válik a szexuális ingerekre. Így alakulhat ki az egyéni erotika.

A fantázia révén begyakorolhatja a szexuális helyzetek kialakítását.

önkielégítő nőRöviden néhány önkielégítéssel kapcsolatos kérdés-válasz:

  • Attól tartasz, hogy az önkielégítés testi-szellemi ártalmakat okoz? (pl. elvesz az erődből, karikás lesz tőle a szemed, fehérje veszteséget okoz, elfogy az ondó, stb.) Egy szó sem igaz a dajkamesékből, az ondó soha nem fogy el, s épp ellenkezőleg: a maszturbáció erőt ad!
  • Tudod, hogy nem árt, mégis szégyenkezel miatta? A gyerekkorban szerzett bűntudattól nehéz a szabadulás. Megnyugtat talán, ha tudod, hogy szinte minden fiú csinálta, a lányoknál is gyakori.
  • Aggódsz, hogyha maszturbálsz, a szeretkezések során nem jutsz el majd el az orgazmusig? Fiúknál egyáltalán nem igaz, lányoknál csak az nem szerencsés, ha az önkielégítés módja nem vihető át az aktusra, ha nagyon speciálisan végezte egyedül, ami ráadásul rögzült is.
  • Ha Te nő vagy, lehet hogy az aggaszt, hogy önkielégítéskor eljut ugyan az orgazmusig, de szeretkezéskor nem? Ha csupán egy helyzetben maszturbál, közösülés során is ilyen módon sikerülhet a csúcs. Kísérletezz ezért olyan testhelyzettel, ami szeretkezés közben is előjöhet.
  • Ha Te férfi vagy, lehet, hogy attól félsz, hogy túlzásba viszed a maszturbációt? Fiziológiailag ez lehetetlen. Pszichésen persze lehet, ennek az a jele, ha minden szabad idejét ezzel tölti, és elhanyagolja a barátait, kötelességeit.
  • Úgy véled, az önkielégítés csak akkor megengedett, ha mással nincs alkalma nemi örömhöz jutni. Az önkielégítés helyettesíti a szeretkezést, ha nincs párod vagy párodnak nincs kedve hozzá. Ne félj, önkielégítéssel nem rövidíted meg partnered, ha tényleg nem a párod helyett csinálod.

Íme néhány tanács, mit is tegyél!

- Ha a szexuális életed harmonikus, kielégítő, és eszedbe sem jut maszturbálni, nem is kell!

- Ha még soha nem éltél át orgazmust, tanulj meg önkielégítést végezni, ismerd meg a tested, annak reakcióit!

- Ha szükségét érzed, hogy csináld, ne legyenek rossz érzéseid!

- Ne félj, a maszturbációt nem lehet túlzásba vinni, de egyre azért ügyelj: nehogy fontosabb legyen, mint egy kapcsolat kialakítása, ápolása, a páros szex!

- Nagyon fontos, hogy fantáziálj közben, ne csak kizárólagos módon juss el az orgazmusig! Ha férfi vagy, akkor ne siess a magömlés elérésére, nehogy rögzüljön a gyorsaság, Tartson legalább 10 percig, hogy majd párhelyzetben ne legyen gond az idővel!

Forrás

Tartalomhoz tartozó címkék: Szex - tudnivalók