Kategóriák Menü
0

Kegel-gyakorlatok – Az intimtorna alapjai

Kegel-gyakorlatok – Az intimtorna alapjai A Kegel-gyakorlatokról a legtöbb nő már biztosan hallott, sokan azonban még mindig nem tudják pontosan, mik is ezek, és pontosan miben segítenek. 

A gyakorlatokat Arnold Kegelről nevezték el, aki 1952-ben elsőként publikált a női PC izmokról és ezek jelentőségéről.

A PC izom

A PC, azaz pubococcygeus, egy alhasi izomcsoport, mely a legtöbb altesti szerv működésért és megfelelő tartásáért felelős, ilyen például a húgycső és a hüvely is. Amikor ezek az izmok megfelelően működnek, erősek, szinte tudomást sem veszünk róluk, általában csak akkor kezdünk el foglalkozni velük, amikor a működésük kifogásolható. Ennek egyik leggyakoribb tünete az inkontinencia, azaz a vizelettartási panasz, amely, a hiedelmekkel ellentétben nemcsak időskorban, hanem szülés után és terhesség alatt is gyakran jelentkezik.

A Kegel-gyakorlatok előnyei

Arnold Kegel ezek orvoslására fejlesztette ki gyakorlatait, melyek elsősorban a PC izmokat erősítik. Hamar rájött azonban, hogy gyakorlatai nemcsak az inkontinencia gyógyításában vannak a nők segítségére, de szexuális életük is sokat javulhat a gyakorlatok hatására.

Főként a terhes nők nagy félelme az, hogy szülés után kitágulnak odalent, így párjukkal már nem tudják majd úgy élvezni az együttléteket, ahogyan előtte. A PC izmok erősítésével azonban ez a félelem, minden nő legnagyobb szerencséjére, alaptalanná válik.

intimtorna

A Kegel-gyakorlatok egyrészt arra támaszkodnak, hogy a hüvelyi orgazmus a hüvely környéki izmok ritmusos összehúzódása. Mivel a gyakorlatok során a nők megtanulják ezeket az izmokat tudatosan irányítani, szexuális együttlét közben könnyebben juthatnak el a csúcsra, illetve orgazmusuk is intenzívebb lehet. Ez persze sok gyakorlást, és naponta többször végzendő intimtornát jelent, ám mindenképpen megéri. Az izmok erősítésével pedig a szülés után kissé kitágult hüvely is hamar visszanyeri eredeti formáját, sokkal gyorsabban, mint a gyenge PC izmokkal rendelkező nők esetében.

Az intimtorna másik előnyét a partner fogja élvezni. A különböző keleti kultúrákban már évezredek óta végzik ezeket a gyakorlatokat annak érdekében, hogy a férfiaknak felejthetetlen élményben legyen részük. A megfelelő Kegel-gyakorlatok elsajátítása után ugyanis a nő képes lesz hüvelyét különböző módokon összehúzni és ellazítani, valamint egyfajta hullámzó mozgást is képes lesz produkálni, mely különleges szexuális élményben részesíti majd partnerét.

Az intimtorna tehát nemcsak a női inkontinencia kezelésében hasznos, de mind a nő, mind a férfi szexuális életének minőségét növelheti, ennek ára pedig csupán napi néhány perc gyakorlás, amit szinte bárhol elvégezhetünk.

Tartalomhoz tartozó címkék: hír
Miért minket válassz?
Kérd FOXPOST-tal!